zondag, mei 28, 2006

Het weer in Bolivia, Peru en Chili

Zo een paar daagjes voor vertrek ga je eens op de weersites kijken hoe de voorspellingen zijn. Mijn persoonlijke favoriet is www.weeronline.nl. Omdat je ook veel steden kunt checken (lokaal weer) en de weertrends kun bekijken.
Hieronder per stad de weersverwachting :-) :
Lima, Arequipa, Cusco, La Paz, Sucre, Arica.

Lima is oke, komende week wat bewolkt, maar ja, we zitten toch voornamelijk in de bus. 20 graden is het langs de kust en 's nachts koelt het af tot 15 graden, prima en dus zeker niet koud. Als we in Cusco komen is het andere koek. Overdag niet omdat het dan ook gewoon 20 graden is, maar 's nachts is het wel gelijk 0-5 graden... dus dan lekker onder een dubbel deken liggen :-)

donderdag, mei 25, 2006

Video's van de diverse plaatsen die we gaan bezoeken

Cusco, hier gaan we aan de hoogte wennen. Misschien het Incamuseum bekijken en natuurlijk vanaf maandag 5 juni de incatrail. Daar gaat onderstaande video over.



Hier een Nederlandse man die de skyline van La Paz heeft opgenomen. Dus mét Nl's commentaar :-)


De laatste, maar misschien wel de meest aparte van deze drie. In het tweede deel van de reis staat Salar de Uyuni op het programma. Grote uitgestrekte zoutvlakten die tot de verbeelding spreken.

zaterdag, mei 20, 2006

Even een afbeelding van de voorlopige route


Hierboven zie je het kaartje waarop Peru, Bolivia en het noordelijk deel van Chili duidelijk te zien zijn. Dit is het gebied dat we in juni gaan doorkruizen. We starten in:
1. Lima
2. Arequipa
3. Cusco (hier start de Incatrail van 4 dagen ook)
4. Copacabana aan het Titicacameer
5. La Paz
6. Sucre
7. Tarija
8. (Salar de) Uyuni
9. Arica
10. omgeving van Ica/Pisco
11. Lima

Het eerste deel van de reis (tot La Paz) ligt wel vast. Afhankelijk van wat we dan willen zien trekken we Bolivia door. Vervolgens willen we via Chili (badplaats Arica) langs de kust terug naar Lima. Dat zal ongeveer de laatste week zijn.

Zo goed en kwaad als het gaat zal ik jullie via het weblog op de hoogte houden van de planning en waar ik ongeveer zit. Een handige kaart staat op Expedia.com (Search for a place optie gebruiken) waar je flink kunt inzoomen op de kaarten van Peru, Chili en Bolivia.

That's that for now...

zondag, mei 14, 2006

Nog dikke 2 weken

Mensen die in m'n msn lijst staan weten het natuurlijk al... Ik ga op 30 mei naar Zuid Amerika op vakantie. Via mijn Blogger weblog wil ik proberen tijdens m'n reis jullie op de hoogte te houden van alles wat ik meemaak. Ik koos voor deze weblog omdat ik ook via sms berichten eenvoudig kan toevoegen. Iets wat erg leuk kan zijn als ik ergens in de middle of nowhere rond hang en het nodig vind iets via dit weblog te melden.

Nog even over m'n reis:
Ik start in Amsterdam (Schiphol) waar ik met KLM in ruim 15 uur, via een brandstofstop op Bonaire, naar Lima in Peru vlieg. Vanaf daar begint mijn reis. Ik zal voor ik weg ga nog een kaartje maken met de globale reisroute en onze planning. In de reis die tot 1 juli duurt (= aankomst op Schiphol) reis ik samen met Stella, Eva en Rienk door Peru, Bolivia en Chili. We doen een rondje en eindigen uiteindelijk ook weer in Lima.

De precieze mogelijkheden weet ik niet, maar ik zal proberen een emaillijst aan dit weblog te hangen, zodat wanneer ik post, iedereen hiervan een berichtje krijgt. Dat test ik al ff voor m'n vertrek, zodat mensen die het niet boeiend vinden wat ik uitspook ;-) van m'n lijstje af gehaald kunnen worden.

Okey genoeg voor nu!
Groeten Mathijs